Des de principis del 1900 fins al 1925 el cuplet va esdevenir un gènerepostal absolutament popular. Primerament a França i Espanya i tot seguit a Catalunya, on a part de les adaptacions de lletres de cuplets estrangers es van compondre una gran quantitat de peces originals en la nostra llengua.

En molts casos, aquestes melodies esdevingueren molt populars i van ser difoses àmpliament.

 El violí i l’acordió diatònic són instruments que constantment han begut de les modes del moment. Tant en els pobles com en les ciutats, a l’hora d’organitzar un ball, els músics, en la majoria de casos sense formació acadèmica, basaven el seu repertori en cançons d’èxit. És per això que podem trobar cuplets sencers o fragments en molts dels repertoris coneguts d’antics acordionistes i violinistes.

 Aquest concert posa en relació aquests dos mons, revisant i reinterpretant els cuplets que sonaven als teatres de les ciutats, donant-los una sonoritat de petit format, més directa i propera, tal com ho feien els antics sonadors, o com ho haurien fet disposant de les tecnologies actuals.

 Un repertori proufotos betzuca petites dossier representatiu de l’època. Un recorregut que va des de les versions més picants dels cuplets del Papitu, fins a èxits rotunds com van ser Les Caramelles o Els tres tombs, passant per cuplets amb lletres modificades que parlen de successos i afers de la política de l’època.

Betzuca presenta aquest espectacle en format de quartet. Un concert que entrellaça la música l’àudiovisual recreeant un ambient càlid i proper que convida a tornar a la Barcelona dels anys 20 i el món del cuplet .

Carol Duran: violí i veu

Núria Lozano: acordió diatònic i veu

Albert Vila: contrabaix

Joan López: bateria